Ola Borten Moe tar ikke gjenvalg

Foto: Poppe, Cornelius (NTB scanpix)

Olje- og energiminsteren (Sp) har sagt nei til å stå på stortingslista.

17.09.12 17:21

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe tar ikke gjenvalg til Stortinget neste år.

- Jeg ønsker med dette å gjøre kjent at jeg etter en nøye overveielse har varslet nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Senterparti om at jeg ikke vil være aktuell for en topplassering på stortingsvalglisten kommende stortingsperiode, skriver Borten Moe i en pressemelding.

36-åringen sier det har vært en vanskelig avgjørelse å ta.

- Jeg vil til valget neste høst ha representert Senterpartiet i 18 år som folkevalgt, hvorav 10 år på heltid. Helt siden jeg ble aktiv tidlig på 90-tallet har Senterpartiet og politikk gradvis blitt en stadig større del av det jeg har gjort og den jeg er. Etter nøye overveielse har jeg kommet frem til at jeg ikke vil forplikte meg til 4 nye år på Stortinget den kommende stortingsperioden. Dette har vært en vanskelig avgjørelse for meg, sier olje- og energiministeren.

- Ikke et farvel med politikk
Borten Moe skriver videre at han over tid ønsker å skaffe seg ytterligere erfaringer også utenfor politikken.

- Det vil alltid finnes argumenter mot et slikt valg. På samme tid mener jeg det må være rom både i Senterpartiet og norsk politikk for å gjøre akkurat dette. Dette er ikke et farvel med norsk politikk. I en alder av 36 år vil det forhåpentligvis finnes både mer tid og flere muligheter til å arbeide for Senterpartiets politikk fremover, sier Borten Moe.

- Jeg mener andre erfaringer og perspektiver også vil kunne representere verdifulle erfaringer for fortsatt politisk engasjement. Jeg har i dag ingen konkrete planer utover driften av Skjefstad, sier han.

Han påpeker samtidig at han vil bidra til valgseier for Senterpartiet, og gjenvalg av regjeringen.

- Jeg har et sterkt ønske om å bidra til at Senterpartiet skal gjøre et godt valg neste høst, og til at regjeringen skal fortsette. Som 1. nestleder i Senterpartiet og som statsråd vil jeg bruke all min tid på å arbeide for at vi sammen skal nå dette målet, sier Borten Moe.

Han sier at han også i årene framover ønsker å bidra til Senterpartiets vekst og utvikling, med at annet utgangspunkt enn Stortinget.

Solvik-Olsen sier også nei
Også stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen, som er blitt omtalt som Frps kronprins, sier nei til gjenvalg på Stortinget.

Solvik-Olsen har gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Rogaland Frp at han ikke tar gjenvalg til Stortinget neste år.

- På grunn av familien har jeg sagt at jeg ikke kan sitte på Stortinget den neste fireårsperioden, sier Solvik-Olsen til Nettavisen.

Solvik-Olsen varslet allerede i sommer at han at han var usikker på om han kunne ta gjenvalg med bakgrunn i familiesituasjonen. Frp-politikeren har to små barn og en kone som jobber som lege.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.