RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ola og Kari har gitt opp aksjefond

Sist oppdatert:
Vi har slett ikke benyttet børsfallet til å kjøpe aksjefond. Tegningen i aksjefond var på et historisk lavmål i februar. Vi kjøpte nesten ti ganger så mye i en snittmåned da børsen var på topp for tre år siden
Det er ikke slik at vi flykter fra aksjefond ved å selge andeler i panikk. Men vi har nesten helt sluttet å tegne nye andeler.

Dette skjer til tross for at fondsbransjene fortvilet forsøker å overbevise deg og meg om at det er minst like viktig og riktig å kjøpe aksjefondsandeler når kursene har falt. Nå er verdens børser som kjent grovt regnet halvert i verdi de siste tre årene.

I februar tok vi ut 0,9 milliarder mer enn vi tegnet for i norskregistrerte aksjefond. Denne nettotegningen var blant de meste negative de siste årene.

Men når det gjelder nytegning er februar på et absolutt bunnmål, siden Verdipapirfondenes forening begynte å føre månedsstatistikk. I februar var nytegningen på bare 0,4 milliarder.

Det er bare så vidt over en tiendedel av en snittmåned i rekordåret 2000.

For andre fondstyper har trenden de siste årene vært mer uklar. I februar var det en positiv nettotegning på 0,6 milliarder i obligasjonsfond, pluss 0,3 milliarder i de lite reisikable pengemarkedsfondene og minus 0,1 prosent i kombinasjonsfond.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere