RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ole-Anders vs. Inger-Lise

Sist oppdatert:
Ole-Anders har jobbet 33 år som stylist i Norge. Inger-Lise gjør sin debut med «Fashionista». Stem på din favoritt.

(SIDE2): Ole-Anders Tyrmi (47) har jobbet som stylist i Norge i 33 år. Han mener fortsatt at norske kvinner ikke kan kle seg. Inger-Lise Ambjørnsen er derimot helt ny i faget, men har jobbet noen år med makeup.

Hvem som fortjener å gå videre i den eksklusive stylistkonkurransen her på Side2 - FASHIONISTA - er det du som avgjør. Stem på din favoritt til høyre på siden.

SE OGSÅ: Bildene til Margrethe Gilboe og Connie Berg
SE OGSÅ: Bildene til Linda Sande og Eduard Wilting
SE OGSÅ: Bildene til Sara Martin og Karoline Hestnes

Kjerringland
Ole-Anders Tyrmi er blant de få norske stylistene som klarer seg godt i bransjen. Han har flere forspørsler enn han klarer å ta.

- Det er hard konkurranse, og Norge har ikke behov for mer enn noen få gode stylister. Du må finne din stil, og forstå kundenes behov, mener han.

Stylisten har sine tanker om norske kvinners stil.

- Vi er et kjerringland. Det er lettere å jobbe for Vogue enn KK, for eksempel. Det er så mange retningslinjer, og i tillegg skal vi lage gull av gråstein. Det er en utfordring.

Betyr det at norske kvinner ikke kan kle seg?

- Ja, vi er ikke spesielt flinke. Norske kvinner kan ikke gå i høye heler. Det holder ikke å skylde på været. Se på kvinnene i Paris, de går i høye sko selv om det er kaldt og regnvær. Norske kvinner er bare ikke feminine nok. Norske kvinner er vakre, men alt for praktiske, mener han.

Ole-Anders bor hver vinter i Cape Town - der han henter sin moteinspirasjon. I tillegg elsker han å jobbe med yngre mennesker.

Men finnes det potensiale i lille Norge da?

- Ja, det går an å få den råeste looken i Oslo. Det finnes mange fine butikker, som for eksempel Den Dama, Louis Vuitton og MA. Fretex er også et supert alternativ. Gå gjerne for en kul designerveske, og bruk heller litt mindre penger på en kjole fra Fretex. Du kommer langt med en kul veske, sier han.

Fremhev det som er bra
Bildet stylisten har valgt til denne konkurransen, er et bilde tatt til katalogen til den norske designeren TSH.

- Jeg får en ordentlig James Bond og 60-talls-følelse av det. Fokuset er på de skyhøye skoene og de lange beina. Har du lekre bein, bør du absolutt vise de frem i år. Hvis ikke, trenger du ikke vise for mye. Det er viktig å fremheve det som er bra, ler han.

Han tar en kort pause, så fortsetter han.

- Det som er moderne, er nettopp det du ser bra ut i.

Selvsydd
Inger-Lise Ambjørnsen (24) gjør sin debut som stylist i denne konkurransen.

- Det er skumelt å konkurrere mote etablerte stylister, men veldig morsomt. Man føler automatisk litt press, spesielt siden jeg er lærer i makeup på Art Complexion, og har flere av mine elever med i denne konkurransen, forteller Inger-Lise spent.

Målet hennes er å skille seg ut.

- Jeg har bare lekt med bildet, og latt tankerne fly. Antrekket fra topp til tå har jeg sydd selv. Min første tanke var å skille meg ut, siden jeg er helt fersk. 80-tallet har også en liten undertone i bildet, forklarer hun.

Men hva er tanken bak den eldre modellen?

- Nettopp det å skille meg ut. Jeg ville få frem kontrasten til det lekne antrekket. Du kan også se at modellen poserer litt barnslig. Jeg er litt barnslig av meg selv også, smiler Inger-Lise.

Ingen moteslave
Makeup-artisten, designeren og nå stylisten vil ikke følge trender slavisk.

- Jeg er ingen moteslave. Jeg handler helst der det er billig. Jeg elsker billige klær, sier hun.

Inger-Lise nevner Hennes & Mauritz, Fretex og UFF som eksempler på sine favorittbutikker.

- Fretex er faktisk en gave til oss. Jeg syr om en hel del gamle klær derfra.

Har du noen sy-tips til Side2s lesere?

- Skoene på dette bildet har jeg for eksempel laget av en gammel olabukse. Ellers så har jeg dilla på å sy om litt store gamle skjørt, til nye fine tubekjoler. Det er mye du kan gjøre selv. Du må bare tørre å sette i gang.

Les mer om mote her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere