*Nettavisen* Nyheter.

Ole Brumms nye damevenn

Foto: HO (Reuters)

Ole Brumm får en helt ny venninne i den splitter nyskrevne boken om ham.

01.10.09 10:05

(SIDE2:) Hva Alan Alexander Milne ville ha synes om oteren Lottie med perlehalsbåndet vites ikke, men forfatteren David Benedictus har skrevet videre på historien om Ole Brumm og vennene hans slik Milne, og ikke Disney, så ham.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

80 år etter
«Tilbake til Hundremeterskogen» tar opp tråden rett der den siste boken fra 1928 sluttet. Den sluttet med at Christopher Robin ble vinket farvel av Ole Brumm, Tigergutt og Nasse Nøff fordi han skulle på kostskole.

Nå er Christopher Robin tilbake på sommerferie, og der møter han altså også oteren Lottie.

Lottie er den første kvinnelige figuren i Brumm-universet siden Kengumamma. Og den første nye vennen til Ole Brumm på 80 år.

Streng dame
Ifølge forfatteren skal Lottie være en striks ung oterjente med sans for skikk og bruk og med en hang til å påpeke at andre ikke følger reglene.

A.A. Milne døde i 1956 og hans sønn Christopher Robin Milne døde i 1996. Benedictus fikk oppgaven å videreføre den litterære arven av A.A. Milne og E. H. Shepherd-stiftelsen.

I 1930 solgte Milne rettighetene til å gjøre Ole Brumm om til musikk, film, teater og TV til en Stephen Schlesinger. Han solgte de igjen videre til Disney. Dermed dannet den grunnlaget for den første lisensierte avtalen fra originale verker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag