RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ole Danbolt Mjøs er død

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Tidligere leder av Nobelkomiteen og KrF-politiker Ole Danbolt Mjøs er gått bort etter lengre tids sykdom. Han ble 74 år gammel.

Dette melder Vårt Land.

Mjøs var kjent som KrF-politiker og ledet Nobelkomiteen i to perioder mellom 2003 og 2008. Blant annet sto han i spissen for å gi prisen til FNs klimapanel og Al Gore i 2007.

Mjøs var leder for bispedømmerådet i Nord-Hålogaland så sent som i 2010. Han var opprinnelig fra Bergen, men bodde mer enn halvparten av livet sitt i Tromsø. Det var her han utdannet seg til lege og ble utnevnt til professor i fysiologi ved Universitetet i Tromsø fra 1975. Mjøs jobbet som rektor ved skolen fra 1989 til 1995.

Kirkerådets direktør, Jens-Petter Johnsen, forteller at Mjøs var den lekmannen som har deltatt på flest Kirkemøter. Johnsen mener Mjøs har vært en viktig bærebjelke i nordnorsk kirkeliv og en veldig god representant for kirken i nord i kirkelig sammenheng på nasjonalt nivå.

- Han har vært kunnskapsrik, har hatt en svært god evne til å målbære sine synspunkter, og han har bidratt til mange humoristiske stunder i Kirkemøtet, sier Johnsen til Vårt Land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere