RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ole Danbolt Mjøs er død

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix NTB)
Tidligere leder av Nobelkomiteen og KrF-politiker Ole Danbolt Mjøs er gått bort etter lengre tids sykdom. Han ble 74 år gammel.

Oslo (NTB): Dette melder Vårt Land. Mjøs var kjent som KrF-politiker og ledet Nobelkomiteen i to perioder mellom 2003 og 2008. Blant annet sto han i spissen for å gi prisen til FNs klimapanel og Al Gore i 2007.

Mjøs var leder for bispedømmerådet i Nord-Hålogaland så sent som i 2010. Han var opprinnelig fra Bergen, men bodde mer enn halvparten av livet sitt i Tromsø. Det var her han utdannet seg til lege og ble utnevnt til professor i fysiologi ved Universitetet i Tromsø fra 1975. Mjøs jobbet som rektor ved skolen fra 1989 til 1995.

Kirkerådets direktør, Jens-Petter Johnsen, forteller at Mjøs var den lekmannen som har deltatt på flest Kirkemøter. Johnsen mener Mjøs har vært en viktig bærebjelke i nordnorsk kirkeliv og en veldig god representant for kirken i nord i kirkelig sammenheng på nasjonalt nivå.

- Han har vært kunnskapsrik, har hatt en svært god evne til å målbære sine synspunkter, og han har bidratt til mange humoristiske stunder i Kirkemøtet, sier Johnsen til Vårt Land. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere