*Nettavisen* Nyheter.

Ole kjørte til Thailand for å treffe dama

Foto: Bengt Halvorsen

Ole Rosenstrøm (31) ble arrestert i Iran, forsøkt ranet i India, og fanget på en bro mellom Thailand og Myanmar. Da måtte han nesten fri når han kom fram.

29.04.12 11:54

Ole Rosenstrøm forlot sin hjemby Halden den 15. april i fjor. Målet var Thailand og kjæresten Duan. Virkemiddelet var en 18 år gammel Nissan Patrol.

Det er Thailands Tidende som skriver om den smått utrolige reisen som er på over 11.000 kilometer. Vel og merke om man tar raskeste vei, noe Rosenstrøm så absolutt ikke gjorde.

- Hele turen ble på over 35.000 kilometer, forteller Rosenstrøm til Nettavisen.

Nå er 31-åringen tilbake i Halden, men det er kun midlertidig. Han skal nemlig tilbake til Thailand, hvor han har blitt butikkeier siden sist.

Utstyr for 200.000

Den gamle bilen hans ble utstyrt med forsterkninger, reservedeler og et telt som kunne reises på taket av bilen. I tillegg satte han på en vinsj som tåler tre tonn, fire ekstra batterier og et strømaggregat, alt til den nette sum av 200.000 kroner.

Turen gikk gjennom Europa, så til blant annet Tyrkia, Iran, Pakistan og India. Rosenstrøm hadde også tenkt seg til Bangladesh, men de ville ikke slippe inn hverken han eller bilen, så da ble det båttur fra India til Malaysia istedenfor.

Vel framme i Sørøst-Asia tok han turen innom Filippinene, Laos, Singapore og Malaysia, før han til slutt kom fram til Thailand og provinsen Loei, hvor kjæresten Duan bor.

Droppet USA

Egentlig var planen å frakte bilen fra Bangkok til California, for så å kjøre USA på tvers, men istedenfor ble det frakt tilbake til Hamburg for en siste sjarmøretappe nordover til Halden.

29. mars krysset Rosenstrøm Svinesundbrua og kjørte inn til Halden, og dermed var et eventyr av de sjeldne, som tok nesten et år, over.

- Akkurat nå sitter jeg i Norge og skriver på en bok fra turen, samt gjør en siste fiks på bilen før den selges, forteller Rosenstrøm til Thailands Tidende.

Han kan fortelle at det byr på utfordringer å få kjæresten til Norge, eller for ham å flytte til henne.

- Det er i utgangspunktet ikke lett å få Duan til Norge, for jeg har ikke fast bopel, og heller ingen likning å vise fram som bevis på inntekt, forteller han.

- Det blir forøvrig ikke lett med visum til Thailand heller, for jeg har ikke de 400.000 baht (omtrent 75.000 kroner) som skal til for å bo der som mann og kone, sier Rosenstrøm.

Vil tilbake

Rosenstrøm forteller til Thailands Tidende at han aller helst vil flytte til Duan i Thailand.

- Jeg skaffer meg en jobb i Norge for kortere perioder av gangen, om jeg ikke får en godt nok betalt jobb i Thailand. Men det er der vi vil være, og mitt store håp er litt inntekt på bok og film, sier han.

Han kan også fortelle at han har investert i en butikk i kjærestens landsby, noe han håper kan spe på inntektene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Google Maps)

Farligheter i fleng

På spørsmål om han støtte på noen utfordringer på turen, svarer 31-åringen bekreftende.

- Jeg ble arrestert i Iran, men slapp unna med at de slettet alle bildene og videoene mine. Heldigvis hadde jeg det meste lagret på harddisker de ikke fant. I West Bengal i India ble jeg forsøkt ranet to ganger, forteller Rosenstrøm til Thailands Tidende.

- I Pakistan gikk det på litt lykke å fromme i med politieskorte langs den afghanske grensen. Hadde bilen brutt sammen under den 800 kilometer lange ørkenstrekningen på fra den iranske grensen til Quett ville det vært katastrofe. Men grunnen til at jeg valgte denne ruten er at sørlig passering fra Iran til Pakistan er full av smuglere, kan eventyreren også fortelle.

Fanget på en bro

Haldenseren fikk også oppleve korrupsjon på nært hold, og var plutselig uønsket i begge land midt på grensen mellom Myanmar og Thailand.

- Korrupt politi i Bangkok tok penger av meg, og de ville ta alle papirene mine fra meg om ikke jeg betalte. Dette har jeg på video, ettersom kameraet gikk inne i bilen. Ellers kom jeg i en knipe på en vennskapsbro med Myanmar der jeg ikke kom inn i Myanmar med bilen, og heller ikke tilbake til Thailand. Det skulle ikke penger til her, men harde ord før de slapp meg tilbake, forteller han.

Han håper å returnere til Duan og butikken i Loei snart, for å se igjen kjæresten og finne sjelero.

- Jeg vil få butikken opp og gå, og ikke minst finne roen i livet mitt og lære språket bedre.

Vil vise fram Loei

31-åringen har også en rekke planer for ny aktivitet i den nord-thailandske provinsen.

- Jeg kunne tenke meg å starte et krisesenter der. Jeg kunne også tenke meg å få nordmenn opp dit, gi dem en uke med det virkelige Thailand, sier Rosenstrøm, som forteller at Loei har mye å by på.

- Det er ting å vise her opp som overgår mye. Blant annet den vakre naturen, et enklere liv, huler med 100.000 flaggermus som tømmes hver dag og et tempel i stor skala som nå bygges av gamle stokker fra myrene, sier han til Thailands Tidende.

bloggen sin skriver Rosenstrøm at han har fridd til sin kjære Duan og fått ja, og at det planlegges bryllup i 2012. I tillegg er Duan gravid, så alt ligger til rette for en liten familie, enten den bosetter seg i Loei-provinsen eller i Halden.

Kunne du tenke deg å legge ut på en lignende eventyr? Svar i kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag