Gå til sidens hovedinnhold

Ole Kristian lurte døden

Ole Kristian (6) ble reddet av snartenkte ambulansefolk.

Mamma Anne Bråthen er uendelig takknemlig overfor ambulansepersonellet Eilert Sand og Kyrre Lindbeck, og alle de på Ullevål universitetssykehus, som reddet livet til sønnen Ole Kristian Bråthen Baklien (6).

6. februar rundt klokken 12.30 var Ole Kristian ute og lekte sammen med andre elever fra Bråte skole i Aurskog-Høland.

Dødelig slag
I en bakke ved den gamle doktorboligen like ved skolen akte seksåringen ned mot skøyteisen på beina. Men på isen gikk det galt og Ole Kristian dunket hodet med full tyngde i den harde isen. Uheldig for Ole Kristian traff han isen med et punkt på hodet som er ekstra ømfindtlig.

- En halv centimeter til siden på treffpunktet i fallet på skolen, hadde vi antakelig «bare» snakket om en hjernerystelse, sier mamma Anne Bråthen som selv er utdannet innen akuttmedisin.

- Ved første øyekast kunne vi ikke vite at skaden var livstruende. Først da ambulansen var i Gansdalen så vi klare symptomer på en hjerneblødning, forteller Sand og Lindbeck til Indre Akershus Blad.

Først gikk turen til Akershus universitetssykehus der traumeteamet stabiliserte og ga en kort behandling av Ole Kristian, og plukket opp en lege fra luftambulansen som tok over den løpende behandlingen av gutten. Deretter kjørte Lindbeck og Sand videre til Ullevål universitetssykehus med den dyrebare lasten.

12 dager på sykehus
Dagene som kom ble en kamp for livet. Ole Kristian var koblet til respirator, og måtte gjennom en tre timer og 45 minutter lang operasjon. Det legene først og fremst fryktet, var at han skulle begynne å blø inn i hjernehinnen eller ryggmargen. Da kunne skadene blitt svært alvorlige

– På dag fire pustet vi alle lettet ut. Da var den mest kritiske fasen over. Da visste vi hvordan han ville bli mentalt. Ole Kristian lå deretter på barnekirurgisk avdeling til han kom hjem onsdag i forrige uke. Nå er vi i gang med en lang rekonvalesensperiode. Det er mange restriksjoner for en liten gutt, sier Anne Bråthen.

Sønnen vil bli helt bra igjen om han nå tar det med ro fremover mens han restitueres.

Du kan lese en mer utfyllende artikkel om denne historien i Indre Akershus Blad.

Kommentarer til denne saken