Chubais blir kalt oligarkenes far etter at han på nittitallet var stabssjef i Boris Jeltsins regjering og hadde mye av ansvaret for Russlands økonomiske reformer etter at Sovjetunionen kollapset, ifølge Reuters.

Alttid oppdatert: Les alt om invasjonen av Ukraina her

To anonyme kilder bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at Chubais har sagt opp jobben og forlatt Russland i protest mot krigen i Ukraina. Chubais skal være den mest kjente profilen som så langt har protestert mot krigen iflølge Børsen som omtalte saken i Norge først.

The Mosqow Times skriver at Anatoly Chubais nå befinner seg i Tyrkia, uten planer om å returnere til Russland. Ifølge samme avis var Cuhbais mannen som fikk Putin inn i Kreml og ga Russlands nåværende leder sin første jobb i Moskva.

Chubais er en av få ledere fra Boris Jeltsins tid som har klart å holde seg på god fot med Putin, skriver The Mosqow Times.

Nyhetsbyrået Reuters har forsøkt å få en kommentar fra Chubais, men han la på røret da reporteren fra Reuters presenterte seg.

Chubais hadde inntil nylig stillingen som spesialutsending med ansvaret for forholdet til internasjonale organisasjoner som jobber med bærekraftig utvikling.