Olje- og gasslekkasjer i Nordsjøen bekymrer politiet

Stavanger (NTB): Politiet i Rogaland er bekymret for økningen i antall lekkasjer fra installasjonene i Nordsjøen fra 2012 til 2013.

I fjor ble det meldt inn 19 olje- og gasslekkasjer til politiet, mens tilsvarende tall var 16 i 2012, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi ser en økende trend til lekkasjer, og det er helt klart bekymringsfullt, sier Åslaug Høgemark som er leder for nordsjø- og miljøseksjonen i Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

I både Nordmøre og Romsdal og Helgeland politidistrikter ble det registrert tre lekkasjer i fjor. Det ble ikke registrert noen lekkasjer i Troms i fjor.

Foreløpig er ikke Petroleumstilsynets egne tall for 2013 klare. Alle hendelsene fra fjoråret skal nå vurderes for å avklare risiko og ulykkespotensial.

- Tidligere undersøkelser har ikke vist noen tydelig sammenheng mellom antall lekkasjer og innretningenes alder. Men på generelt grunnlag kan vi si at aldrende innretninger ofte har behov for å endre vedlikeholdsstrategi for å holde innretningen i tilfredsstillende stand, sier Eileen Brundtland i Petroleumstilsynet til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.