RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje- og gassprisene stiger etter eksplosjon

Sist oppdatert:
Olje- og gassprisene har steget i natt som følge av eksplosjonen ved et større LNG-anlegg i Algerie. Landet er USAs tredje største leverandør av flytende naturgass
Eksplosjonen kan gi bortfall av gass i det amerikanske markedet i det etterspørselen er ventet å øke som følge av kaldere vær.

Mer om eksplosjonen: Stor eksplosjon ved LNG-anlegg i Algerie

I det nordøstlige USA, hvor 75 prosent av landets forbruk av fyringsolje finner sted, er temperaturene ventet å synke over fire grader under normalen denne uken, melder Bloomberg.

Dette er ventet å presse oljelagrene, som allerede er på sitt laveste nivå på 28 år, ytterligere.

Prisen på råolje for levering i februar steg med 47 cent pr. fat i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange i natt, og ligger i morges på 35,48 dollar pr. fat for Western Texas Intermediate-kvaliteten i Singapore i morges. Ordinær oljehandel i USA var stengt i går på grunn av Martin Luther Kings jrs dag.

Prisene på naturgass steg også markert som følge av eksplosjonen i Algerie i går ettermiddag, og var en periode opp 29,9 cent til 6,239 dollar pr. million britiske termiske enheter på Nymex. I elektronisk handel i Singapore ligger prisen nå i morges på 6,167 dollar.

De amerikanske lagrene av naturgass er imidlertid ikke spesielt presset for øyeblikket, så bortfallet av LNG fra Algerie er ikke ventet å skape problemer for det amerikanske forsyning av naturgass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere