RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje: Berg og dalbane for oljeprisen

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt utover kvelden i går på meldinger om et opprør i irakiske Basra, men dette avvises i dag, og oljeprisen stiger igjen nå i morges
Et fat brentolje for levering i mai handles på 25,38 dollar klokken 9 onsdag, opp 2,3 prosent fra i går, da maikontrakten endte på 24,95 dollar.

Det var meldingene om at shiamuslimene i den sydlige millionbyen Basra skulle ha satt i gang et opprør mot Saddam Hussein i går ettermiddag som senket oljeprisen tirsdag. Meldingene er i mroges klart avvist, blant annet av den arabiske tv-stasjonen Al-Jazeera.

Oljeprisen er meget volatil for øyeblikket, og i tillegg til krigen i Irak, så er det produksjonsproblemene i OPEC-landet Nigeria som bekymrer markedet, og har bidratt til oljeprisoppgang i begynnelsen av uken.

Omkring 900.000 fat pr. dag av Nigerias oljeproduksjon skal være stengt på grunn av etnisk uro i det oljerike Niger-delta. Det er presidentvalget 19. april som har skapt uroen i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere