RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje: Britene frister med "billig" lisens

Sist oppdatert:
I et forsøk på å snu den negative trenden på britisk sokkel vil energiminister Brian Wilson i dag presentere en ny type offshore lisens, som skal friste mindre olje- og gasselskaper til å statse videre på sokkelen
Det melder Dow Jones Newswire. Wilson vil legge frem de nye planene på den årlige energikonferansen på Sanderstølen i dag.

Den nye "promotion" lisensen vil innbefatte at leiekostnadene kuttes med 90 prosent for hvert av de to første årene som lisensen eies av en operatør. For en tradisjonelle lete- og utviklingslisens så ligger avgiften på 150 pund pr. kvadratkilometer, mens prisen på den nye lisensen vil ligge på 15 pund.

Størrelsen på en gjennomsnittlig blokk på britisk del av Nordsjøen er 240 kvadratkilometer, og den nye lisensen vil med andre ord gi en besparelse på over 30.000 pund pr. blokk.

I tillegg til reduksjonen i avgiften, så vil de nye lisenseierne få bedre tid til å vurdere blokkene før de må markedsføre sine eiendeler mot investorer for finansiering av boring.

Den nye promotion lisensen vil bli lansert sammen med tradisjonelle lisenser i forbindelse med den 21. lisensrunden. Omkring 600 blokker eller deler av blokker vil bli lagt ut. Fristen for å melde sin interesse i blokkene er 7. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere