RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje danker ut fisk

Bergen (NTB): Oljeutstyrsindustrien i Hordaland og Rogaland er nå større i utlandet enn hele den norske fiskeri- og oppdrettsnæringa til sammen.

Eksporten fra bedrifter som lager utstyr og leverer tjenester til leteboring og utvinning av olje- og gass er mer enn doblet på åtte år. Det viser tall fra analyseselskapet Menon Business Economics, skriver Bergens Tidende.

I fjor nådde eksporten 107 milliarder kroner. Når driftsinntektene fra datterselskap i utlandet regnes med, kommer driftsinntektene fra virksomhetene i utlandet opp i 182 milliarder kroner. Til sammenligning er den samlede eksporten av oppdrett- og villfisk på 53 milliarder kroner.

Menon Business Economics kaller leverandørindustrien til olje- og gassutvinning en av de viktigste motorene for vekst i norsk økonomi.

Hovedtyngden av eksportsuksessen skriver seg fra Vestlandet. Leverandørindustrien i Rogaland eksporterte for 35 milliarder kroner i fjor. Hordaland kommer på andreplass, med en eksport på 19 milliarder. Møre og Romsdal på tredjeplass har en eksport på 14 milliarder kroner.

Til sammen står de tre vestlandsfylkene for 64 prosent av den norske eksporten fra leverandørindustrien. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere