RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje faller på lavere vekst og mer produksjon

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller etter at det er ventet at OPEC har økt produksjonen for den sjette måneden på rad. Det siste døgnet har oljeprisen falt over 4 prosent
Det er ikke hyggelig å være lastet med oljefutures fortiden. Prisene faller kraftig, og holder seg nå godt under 50 dollar fatet. I elektronisk handel på New Yorks varebørs ble råolje handlet til 48,43 dollar fatet.

Kraftig fall
WTI, den mest brukte prisindikatoren for olje som handles i USA, har falt hele 5,76 prosent så langt denne uken, mens den i løpet av den siste uken har falt 4,18 prosent.

I en undersøkelse blant oljeselskap, analytikere og produsenter utført av Bloomberg er det ventet at OPEC har økt produksjonen fra september til oktober med 0,5 prosent, eller 30,61 millioner fat per dag.

- Markedet er noe mer komfortable med at etterspørselen dekkes, sier en råvareanalytiker til Bloomberg. Analytikeren venter at de sterke produksjonstallene skal forplante seg til stadig økende oljelagre.

Økte lagre

Verdens oljeproduksjon overgår etterspørselen med rundt 2,5 millioner fat per dag, noe som gjør USA og Kina i stand til å bygge opp lagre.

Onsdag kom tall fra USA som viste en bedre vekst i oljelagrene enn det markedet hadde forventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere