*Nettavisen* Nyheter.

Olje fra Skrugard-feltet til Nordkapp

Honningsvåg (NTB): Statoil bekrefter at oljen fra Skrugard-feltet i Barentshavet skal føres i land med rør til Veidnes i Nordkapp kommune.

12.02.13 12:55

Skrugard er det store oljefunnet som ble gjort i Barentshavet våren 2011. Sammen med tvillingfunnet Havis fra januar 2012 inneholder det olje av «champagnekvalitet», ifølge Statoil-sjef Helge Lund. De to funnene skal bygges ut under ett.

Det skapte stor misnøye i Finnmark da oljeselskapet Eni bestemte at oljen fra Goliat-feltet skulle lastes over på skip. Men funnene på Skrugard og Havis inneholder minst dobbelt så mye olje som Goliat. Derfor ser Statoil det som lønnsomt å føre oljen til et stort mottaksanlegg på land.

- Dette vil kunne innlede en ny industriell epoke. Med dette konseptvalget har vi lagt til rette for videre leting og verdiskaping av mulige framtidige funn, sier Michelsen.

Et slikt anlegg er ventet å gi mellom 30 og 40 arbeidsplasser når det kommer over i driftsfasen, samt en del flere under byggingen, ifølge Nordkapp-ordfører Kristina Hansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.