RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje: IEA endrer ikke estimater

Sist oppdatert:
Det internasjonale energibyrået IEA holder sitt etterspørselsestimat for 2003 stort sett uendret i månedsrapporten for april. Oljelagrene fortsatte å fall i OECD-området
Ifølge månedsrapporten forventer IEA fortsatt en etterspørsel på 78 millioner fat pr. dag i 2003.En økning på omkring 1,1 millioner fat pr. dag fra 2002.

Oljeproduksjonen i mars økte med 740.000 fat pr. dag, mot en økning i februar på 2,25 millioner fat pr. dag i februar. Det er stort sett non-OPEC som har stått for økning, mens OPECs produksjon kun økte med 95.000 fat pr. dag.

IEA mener at selv om OPECs produksjonskapasitet nå er nær maksimum så veies dette opp av store mengder med olje på sjøen og inngang til en periode med sesongmessig lavere etterspørsel.

Når det gjelder lagerutviklingen så falt OECD-lagrene med 34 millioner fat til 2.392 millioner fat. . Lagrene er nå 229 millioner fat under fjorårsnivået, og dekning går 50 dager frem, som er 6 dager kortere enn i fjor.

Oljeprisen har falt betydelig i løpet av måneden og er omkring 9 dollar lavere pr. fat. IEA forventer ikke større fall utover dette, og argumenterer med at lave lagre og økt raffineringsaktivitet gir et prisgulv. Markedsfokus skifter nå over til amerikanske bensinlagre i forkant av kjøresesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere