RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje: IEA oppjusterer etterspørselen

Sist oppdatert:
Det internasjonale energinbyrået IEA har oppjustert sitt anlsag for veksten i verdens etterspørsel etter olje med 80.000 fat pr. dag for 2003
Det går frem av deres månedsrapport for januar publisert onsdag morgen.

Ifølge rapporten så forventer IEA nå en vekst i etterspørselen i år på 1,12 millioner fat pr. dag, mot 1,04 millioner i forrige rapport.

Det er forventninger om økt kinesisk etterspørsel som er hovedårsaken til oppjusteringen. I tillegg meldes det om høyere enn normalt forbruk i USA og i Japan, som har motvirket en nedjusteringen av etterspørselen i Europa.

Ifølge IEA så økte verdens oljeproduksjon med 1,19 millioner fat pr. dag i januar til 77,58 millioner fat. I desember falt produksjonen med 2,22 millioner fat. OPEC økte sin produksjon i januar med 890.000f at pr. dag, mens resten kom i USA, tidligere Sovjet og Brasil.

Når det gjelder Venezuela så var produksjonene der i snitt på 574.000 fat pr. dag i januar, mens den ved utgangen av måneden lå på 1,3 millioner fat pr. dag. Det presiseres fra IEA at en større økning i landets produksjon vil være vanskelig og vil ta lenger tid.

Oljelagrene i OECD-området falt med 41 millioner fat i desember til 2.515,6 millioner, som er 107 millioner fat under samme måned i fjor. Dekning av etterspørselen var ved utgangen av året på 51 dager, 5 dager lavere enn ett år tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere