RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje ned fra rekorden

Sist oppdatert:
I USA var oljefesten i full gang, men Europa ble ikke invitert.
I Europa har oljeprisen falt noe tilbake. Tirsdag var en god dag for oljen i USA. Referanseoljen WTI steg til en ny rekord og slettet med toppnoteringen fra i fjor.

Olje for levering i september avsluttet handelen tirsdag med en oppgang på 1,38 dollar, eller med 1,8 prosent, til 78,21 dollar. Dette er den høyeste sluttnoteringen for kontraktsprisen på WTI-olje siden 1983. Intradagrekorden var på 78,28 dollar og er med det like under tilsvarende rekord på 78,40 dollar fra 14. juli 2006.

I oljemarkedet har spekulasjonene rundt dagens oljelagerrapport bidratt til en prisoppgang. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News venter et flertall av 14 spurte analytikere at råoljelagrene ble redusert i forrige uke. Dermed kan det vise seg at lagrene falt for fjerde uke. Samtidig viser undersøkelsen at analytikerne venter at raffineriene har fått opp dampen og klarer å møte bensinetterspørselen.

Deutshce Bank tror den globale oljeetterspørselen vil vokse med 1,7 prosent i 2008 og viser ingen tegn til oppbremsing selv om prisene ligger på rekordhøye nivåer.

Selv om WTI-oljen satte nye rekorder holder nordsjøoljen litt igjen. Rekorden på 78,64 dollar fra 7. august i fjor forble inntakt.

Onsdag morgen omsettes septemberkontraktene på nordsjøolje til 76,76 dollar fatet i London. Det er ned rundt 0,4 prosent.

En amerikansk militær tilbaketrekning fra Irak kan være årsaken til at oljeprisen har nærmet seg 100 dollar fatet den siste tiden, mener investoren Thomas Boone Pickens.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere