RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje: Nedskriver Nordsjøfelt

Sist oppdatert:
Det amerikanske oljeselskapet Kerr-McGee meldte lillenyttårsaften at selskapet vil ta 385 millioner dollar, eller 2,7 milliarder kroner i nedskrivninger på sine oljefelt i Nordsjøen og Mexico-gulfen
Den største nedskrivningen er tilknyttet selskapets oljefelt Leadon på britisk del av Nordsjøen etter lavere enn forventet produksjon på grunn av vanninntrengningen og et oppdelt reservoar. Denne nedskrivningen står alene for 335 av de totalt 385 millioner dollarene Kerr-McGee nedskriver med.

De resterende nedskrivningene er knyttet til eldre felt i Mexico-gulfen og til Buckland og Gryphon Syd på britisk del av Nordsjøen.

Oljeselskapet opplyser i en melding at de ser på alternativer for Leadon-feltet, som innbefatter alt fra nye undervannstiltak til salg av feltet.

Kerr-McGee vil ved utgangen av året ha påviste reserver på 1 milliard fat, og har produsert 115 millioner fat i 2002. Selskapet har nedjustert egne reserver med 120 millioner fat i løpet av fjoråret, mens lisensandeler med reserver på tilsammen 350 millioner fat har blitt solgt i løpet av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere