RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje over 50 dollar

Sist oppdatert:
Mandag morgen omsettes et fat olje for første gang i historien over 50 dollar. Økende uro i Nigeria har gitt prisen det siste dyttet over denne grensen
Et fat av den amerikanske referanseoljen WTI for novemberlevering koster tirsdag morgen 50,18 dollar i elektronisk handel.

Det er en oppgang på 54 cent fra sluttnivået på 49,64 dollar ved avslutningen av den ordinære handelen på råvarebørsen i New York i går.

Dette er samtidig første gang oljeprisen passerer 50 dollar.

Grunnen til den siste oppgangen er uro for at opprørere i Nigeria kan komme til å angripe oljefelt. Trusler om dette har blant annet fått Shell til å evakuere arbeidere fra anlegg i Niger-deltaet.

Nigeria produserer rundt 2,4 millioner fat pr. dag, og er dermed en betydelig produsent. I tillegg er landets olje av en type som er lett å raffinere, noe som er spesielt viktig i dagens markedssituasjon.

Dette kommer på toppen av andre bekymringer, som lave oljelagre i USA, ettervirkninger etter orkaner i Mexico-gulfen, uro i Irak og kaoset rundt Russlands største oljeprodusent Yukos.

Oljeprisen har nå steget 15 prosent på ni dager på rad med oppgang, og har dermed passert den tidligere toppen fra august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere