RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje: Venezuela overproduserer igjen

Sist oppdatert:
Latinamerikas største oljeprodusent har igjen fått pumpene igang for fullt etter at generalstreiken i landet ble avsluttet for to måneder siden
Venezuelas energiminster Rafael Ramirez kunne søndag melde at landets oljeproduksjon nå er tilbake på 3,2 millioner fat pr. dag, som er omtrent det nivået produksjonen lå på i begynnelsen av desember da generalstreiken brøt ut.

I løpet av de to månedene generalstreiken varte var produksjonene i perioder nede under to hundretusen fat pr. dag. Det ble i den forbindelse snakket om at restaureringen av landets oljeproduksjon ville ta flere måneder.

Det kan se ut til at markedet var for pessimistiske, for produksjonene er nå tilbake godt over produksjonskvotene tildelt landet av OPEC, som er på 2,8 millioner fat pr. dag. Allerede i utgangen av april oppga Venezuelas regjering at produksjon var over 3 millioner fat.

I likhet med forrige gang det var bråk rundt president Hugo Chavez, i april i fjor, så forsvares overproduksjonen med at de skal kompensere bortfallet under streiken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere