RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeanalytiker lar seg ikke skremme

Sist oppdatert:
Trass kraftige fall i oljeprisen blir ikke ABG Sundal Colliers oljeanalytiker Oddvar Bjørgan grepet av panikken. Les hva han skrev til kundene sine her
ABG Sundal Colliers oljeanalytiker, Oddvar Bjørgan, mener at nedgangen i oljeprisen den siste uken er en god kjøpsanledning. Det kommer frem i et analysenotat Bjørgan sendte til sine kunder torsdag ettermiddag.

- Sentimentet i oljeaksjer svekkes ettersom vi går inn i slutten på orkansesongen, skriver Bjørgan i notatet og fortsetter:

- Bred nedstengning av raffinerikapasitet har midlertidig redusert råoljeetterspørselen og utløsning av de strategiske oljelagrene har midlertidig deprimert oljemarkedet..

Han trekker også frem at spekulanter har snudd sine posisjoner til å bli netto short oljekontrakter, med 26.000 kontrakter i WTI-futures de siste tre ukene, noe som tilsvarer 26 millioner fat olje.

- Case fremdeles intakt

Men Bjørgan mener at oljeprisen i vinter vil kunne krype opp nå som vintersesongen, og behov for fyringsolje kommer i USA. Analytikeren minner om at 90 prosent av den amerikanske råoljeproduksjonen er ute av drift, tilsvarende 1,35 millioner fat per dag.

Samtidig er produksjonen blant de ti største OPEC-landene ned 85.000 fat per dag i september mot august, noe som understøtter synet på at OPEC ikke har noe ekstra kapasitet å gå på, samt at den russiske produksjonen er svak i september.

Dessuten er naturgassprisen i USA gått fullstendig av skaftet, og korresponderer med en oljepris på 81 dollar fatet. Det vil føre til at konsumentene vil svitsje fra naturgass til oljeprodukter.

ABG Sundal Collier tror også at OPEC vil starte å supportere prisene på olje dersom oljeprisen faller ned til 55 dollar fatet-

Notatet avsluttes med en oppfordre kundene til å kjøpe Statoil og Hydro-aksjer på svakhet i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere