*Nettavisen* Nyheter.

Oljeansatte får 50.000 i bonus

Foto: Nettsidene til Conoco Phillips

1700 ansatte i ConocoPhillips får i disse dager et svært hyggelig klapp på skulderen fra arbeidsgiveren. Rundt 50.000 bonuskroner strømmer inn på kontoen.

24.02.06 14:40

- Dette er en ordning vi har hatt i flere år, et av insentivene vi bruker for å belønne de ansatte når det går bra, sier informasjonssjef Ingvar F. Solberg i ConocoPhillips Norge til iBergen.no.

- Det er mye snakk rundt lunsjbordene om nye plasmaskjermer, oppussingsplaner, nye sykler og lignende om dagen.

Blant de drøyt 1700 ansatte i selskapet, er 117 fra Hordaland. Disse jobber hovedsaklig offshore.

14,8 prosent
Ifølge Solberg kan ordningen gi en bonus på opptil 15 prosent av grunnlønnen på årsbasis. De ansatte er delt inn i grupper, og får deretter beregnet bonusen utfra en del faste kriterier.

- Det er en god del parametre som skal oppfylles for å gi så god uttelling som en del av våre rundt 1700 ansatte får i år. Blant annet vurderes sikkerheten, produksjonen, avkastningen og oppsatte produksjonsmål grundig, sier informasjonssjefen.

Gruppen «Ekofisk», som hovedsaklig består av folk som jobber offshore på Ekofisk-feltet, er blant de som kommer best ut for 2005. De får en bonus på 14,8 prosent, altså tett opp mot taket på 15 prosent.

- Størrelsen på utbetalingen varierer selvsagt etter hvor høy grunnlønn den enkelte hadde i 2005, men for en vanlig snittlønn vil bonusutbetalingen som kommer nå raskt utgjøre over 50.000 kroner, sier Solberg.

- Så det er mange svært fornøyde ansatte i ConocoPhillips om dagen?

- Ja, det er klart. Folk er svært fornøyde, og diskuterer utbetalingen og hva pengene skal brukes til over lunsjbordet. Det er mange som har kjøpt seg nye sykler, plasmaskjermer og lignende. En jeg hørte skulle bygge terrasse.

Bonusen for de 1700 ansatte varierer i år fra 11,6 prosent til 14,8 prosent. Alle ansatte får da den bonusen som er beregnet for den gruppen vedkommende tilhører. I tillegg kan enkelte få individuelle tillegg, hvis de har gjort en svært spesiell innsats i løpet av året.

- Mange i Ekofisk-gruppen er blant disse. Selv er jeg dessverre ikke det, ler informasjonssjefen. Han legger til at kemneren selvsagt får mye av ekstrautbetalingene.

Bonusordningen er den samme for ConocoPhillips-ansatte i hele verden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag