Gå til sidens hovedinnhold

Oljedirektøren bekymret over norsk kostnadsnivå

Stavanger (NTB): Oljedirektør Bente Nyland frykter at det høye kostnadsnivået på norsk sokkel kan stoppe oljeselskapene fra å investere i økt utvinning.

Høye kostnader for å bygge ut oljefelt på norsk sokkel kan føre til at mye av oljen blir liggende i grunnen, selv om det er penger å tjene på å hente den opp, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi ser at oljeselskapene utsetter investeringsbeslutninger på prosjekter som det for kort tid siden ville vært åpenbart at man skulle bygge ut, sier direktør Bente Nyland i Oljedirektoratet

Direktoratet beskriver kostnadene på norsk sokkel som en «betydelig utfordring».

Oljedirektoratet anslår at økt utvinning fra eksisterende felt kan stå for om lag en tiendedel av den gjenværende oljen som kan tas opp fra norsk sokkel. Under fremleggelsen av sokkelåret 2013 pekte Nyland på Statoils Snorre-felt for å vise at det er mye olje å hente på å investere i økt utvinning.

- Ved Snorre-feltet ligger det tilleggsressurser på størrelse med Goliat-feltet. Det er for mye olje til at man kan la det ligge i bakken. For å få opp denne oljen må man bygge en ny plattform på feltet. Det vil være både kostbart og komplisert å få opp denne oljen, men det vil være lønnsomt, sier oljedirektøren. (©NTB)

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr