Gå til sidens hovedinnhold

Oljedirektøren: - Grunn til optimisme

Stavanger (NTB): Nye og lønnsomme funn og rekordmange utbygginger gir grunnlag for langsiktig verdiskaping på norsk sokkel, sier oljedirektør Bente Nyland i sin årlige oppsummering.

I presentasjonen fredag la direktøren for Oljedirektoratet vekt på at det ble satt salgsrekord for norsk gass i fjor, mens oljeproduksjonen falt mer enn ventet.

I løpet av 2012 ble det gjort 13 nye funn. Av dem var fem i Nordsjøen, fem i Norskehavet og tre i Barentshavet.

- Høy oljepris, høy funnsuksess og høyt aktivitetsnivå stiller også høye forventninger til næringen. Disse forventningene er nedfelt i oljemeldingen og handler nettopp om å gjøre funn, bygge ut funnene og ikke minst å øke utvinningen fra felt i drift, sier oljedirektøren.

I løpet av året har direktoratet hatt en gjennomgang av de uoppdagede ressursene på norsk sokkel. «Dette arbeidet, sammen med nye funn og revurdering av tidligere ressursanslag har gitt en økning i de totale ressursene på sokkelen - fra 13,1 til 13,6 milliarder standard kubikkmeter oljeekvivalenter», heter det i oppsummeringen.

Det gleder olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp), som trekker fram at det økte volumet med dagens oljepris vil tilsvare om lag 1.500 milliarder kroner. (©NTB)

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris