RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljefall før lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller tilbake etter flere signaler på lavere etterspørselsvekst etter drivstoff i USA og melding fra Iran.
I ettermiddag norsk tid blir de amerikanske oljelagertallene presentert. Det er forventet i markedet at oljeforsyningen til det amerikanske markedet falt mindre enn 0,5 prosent forrige uke.

Lagrene med råolje i USA er nå 10 prosent over det som er gjennomsnittet de siste fem årene for perioden. Det melder Bloomberg News.

Tirsdag ble det også klart at Iran, som er verdens fjerde største oljeprodusent, vil begynne seriøse forhandlinger som en respons til en insentivpakke fra EU. Denne kom for å lokke Iran vekk fra å utvikle atom-teknologi og stanse landets anrikning av uran.

I denne saken har Iran vært på aggressiv kollisjonskurs med vesten, og oljemarkedet frykter at sanksjoner mot landet vil føre til forstyrrelser på oljeforsyningen til verden.

Råolje for levering i oktober falt tilbake et halvt prosent til 72,75 dollar fatet i morgentimene onsdag. Tirsdag falt kontrakten 0,3 prosent til 73.1 dollar fatet. Det melder Bloomberg News.

I London falt også Brent-olje for levering i oktober med 0,5 prosent til 72,91 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere