RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljefall før tall

Sist oppdatert:
I ettermiddag kommer oljelagertall fra USA. Markedet er nervøst og sender oljeprisen ned.
Oljeprisen har ikke hatt en god uke, og falt under 59 dollar fatet mandag. Årsaken er sammensatt, men meldinger om varmere enn forventet vinter i USA har virket svært negativt inn i markedet. Dette vil føre til lavere etterspørsel etter fyringsolje og større lagerbygning av olje.

Oljelagrene forventes å ha vokst til 2,6 millioner fat olje i forrige uke, melder Bloomberg News. En av årsakene til den store lagerbygningen er at flere raffineri er tatt ut av produksjon for vedlikehold. Dessuten er det spekulasjoner i markedet om at medlemmene i OPEC ikke vil overholde sine kuttplaner.

Råolje for levering i desember falt 47 cent eller 0,8 prosent til 58,26 dollar fatet på råvarebørsen i New York, melder Bloomberg som også skriver at Nordsjø-oljen handles til 58,7 dollar fatet i London. Dette er en nedgang på 33 cent fra gårsdagens sluttkurs.
Fra rekorden i juli har oljeprisen falt 26 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere