RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljefelt gir mer for Statoil

Sist oppdatert:
Gullfaks-feltet i Nordsjøen har så langt produsert 570 millioner fat olje mer enn tidligere planlagt. Også andre felt produserer mer enn tidligere ventet, melder Olav Fjell & Co
Gullfaks-feltet kommer til å produsere betydelig mer i årene som kommer, til tross for at feltet nå nærmer seg halefasen. I disse dager har hovedfeltet produsert om lag 1.880 millioner fat olje.

På sikt er ambisjonen å øke produksjonen med ytterligere 250-380 millioner fat, ifølge Arild Hesjedal, leder for ressursutnyttelse i Gullfaks, skriver Statoil i en melding.

Også andre Statoil-opererte felt har produsert mer enn beregnet. Statfjord-feltet har nådd en utvinningsgrad på over 60 prosent, og har som mål å nå opp i hele 68 prosent.

Statoils nyeste studier viser at det er mulig å hente ut om lag 300 millioner fat ekstra olje fra Tampen-området utover det som ligger i dagens planer.

Også andre felt har økt utvinningen betydelig i forhold til anslagene i utbyggingsplanene. For Glitne-feltet i Nordsjøen er anslaget for utvinnbar olje oppjustert med 47 prosent, for Heidrun og Norne i Norskehavet med henholdsvis 42 og 24 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere