*Nettavisen* Nyheter.

Oljefondet investerer i miljøversting

Foto: (Scanpix)

Oslo (NTB): Statens pensjonsfond utland (Oljefondet) har investert i aksjer for 382 millioner kroner i selskapet Wilmar, som nylig ble kåret til verdens verste selskap.

01.12.12 12:01

Selskapet blir betegnet som en miljøversting og ligger for andre året på rad aller nederst på det amerikanske nyhetsmagasinet Newsweeks «Green Rankings», skriver Dagbladet.

Kriteriene for denne rangeringen av 500 selskaper er basert på forurensing, miljømessig fotavtrykk, hvordan selskapene behandler kontroverser, og hvor åpne de er om egen virksomhet.

- Selskapet Wilmar er ett av de aller største selskapene i verden innen produksjon av palmeolje, og det bærer et hovedansvar for at regnskogen i Sørøst-Asia ødelegges. Oljefondet investerer i en rekke selskaper som selger palmeolje, og Wilmar er desidert verst i klassen. Dette må det bli slutt på, sier avdelingsleder Nils Hermann Ranum i Regnskogfondet.

Han mener at Oljefondet ved å investere i selskap som Wilmar undergraver den norske satsingen på å redde regnskogen.

Wilmar og fire andre av selskapene som oljefondet har investert i, beskyldes for å ha ryddet regnskog for å bygge palmeoljeplantasjer - uten å ha de nødvendige tillatelsene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.