Gå til sidens hovedinnhold

Oljefondet investerer i Washington og San Francisco

Oslo (NTB): Statens pensjonsfond utland, best kjent som Oljefondet, har kjøpt kontoreiendommer til 6,14 milliarder kroner i Washington D.C. og San Francisco.

Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Statens pensjonsfond utland, har i samarbeid med eiendomsaktøren MetLife kjøpt to bygg til en verdi på omtrent én milliard dollar, eller 6,14 milliarder norske kroner.

Eiendommen i Washington D.C. ligger i 555 East 12th Street, i hjertet av byens East End. Bygget er et av de største kontorbyggene i Washington, og består av omtrent 73.000 kvadratmeter med utleieareal. For tiden er 85 prosent av bygget utleid.

Eiendommen i San Francisco er Oljefondets første investering på den amerikanske vestkysten. Eiendommen ligger i finansdistriktet 425 Market Street, og består av 87.900 kvadratmeter fordelt på 36 etasjer.

Eierandelene til NBIM og MetLife er på henholdsvis 47,5 prosent og 52,5 prosent. Samarbeidet med MetLife er det tredje partnerskapet Oljefondet inngår i eiendomsmarkedet i USA. (©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut