*Nettavisen* Nyheter.

Oljefondet med 544 milliarder i avkastning i 2014

Sjef for Statens pensjonsfond utland, Yngve Slyngstad, presenterte et resultat på 544 milliarder i avkastning i 2014. - Det var et godt år for fondet, sier Slyngstad. Foto: André Clark Utvik (Mediehuset Nettavisen)

Svakere enn tidligere år.

13.03.15 10:07

Statens pensjonsfond utland, eller oljefondet, fikk i 2014 en avkastning på 7,6 prosent, tilsvarende 544 milliarder kroner. Det relative resultatet var imidlertid svakere enn i tidligere år.

Det kom fram da oljefondets sjef Yngve Slyngstad og sentralbanksjef Øystein Olsen la fram resultatene for fjoråret på en pressekonferanse i Oslo fredag.

Aksjeinvesteringene ga en avkastning på 7,9 prosent, mens avkastningen på renteinvesteringene var 6,9 prosent. Eiendomsinvesteringene fikk en avkastning på 10,4 prosent.

– 2014 har vært et godt år for fondet, med positive resultater for alle fondets aktivaklasser. Sterke aksjemarkeder i første halvår og fallende renter bidro positivt til resultatet, sier Slyngstad.

Oljefondet har i dag en antatt verdi på nesten 7.000 milliarder kroner og er det største fondet i sitt slag i verden. (©NTB)

Saken utvides.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.