RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljefondet slo markedet igjen

Sist oppdatert:
Oljefondet og Knut Kjær klarte igjen å slå markedet og leverte brukbar avkastning i et vinglete marked i første kvartal. Fondet er nå på 915 milliarder kroner
Statens Petroleumsfond fikk en avkastning på 2,9 prosent i første kvartal, målt i valutaer som varer til fondets referanseportefølje.

Aksjeporteføljen, som over tid utgjør rundt 40 prosent av fondet, ga 3,8 prosent. Aksjemarkedene var generelt preget av oppgang i begynnelsen av kvartalet, men svekkelse mot slutten.

Obligasjonsporteføljen ga 2,2 prosent.

Oljefondet har stort sett klart å gjøre det bedre enn sin spesifiserte referanseportefølje. Så også i første kvartal i år, da referanseporteføljen som Finansdepartementet har definert ble slått med 0,24 prosentpoeng.

Markedsverdien av Petroleumfondets samlede verdipapirportefølje var 915,3 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal. Dette er en økning på 70 milliarder i løpet av kvartalet. Dette er ganske jevnt fordelt på nye oljekroner, avkastning og effekten av svekket krone.

Avkastningen på Miljøfondet var i første kvartal på 4,1 prosent målt i referanseporteføljens valutakurv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere