RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljefunn med stort potensial for Statoil i Canada

Newfoundland (NTB): Prøveboring utenfor Canadas østkyst har avdekket et oljefunn med «stort potensial» opplyser Statoil.

Den første brønnen i Bay du Nord-funnet indikerer mellom 300 og 600 millioner fat utvinnbar olje, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

- Det er spennende at Statoil åpner opp et nytt oljeområde utenfor kysten av Newfoundland. Det fører oss ett skritt nærmere målet om å bli operatør offshore Canada, sier Tim Dodson, som er konserndirektør for leting i Statoil.

Et tidligere funn i området anslås å inneholde mellom 100 og 200 millioner fat utvinnbar olje, mens et tredje funn fortsatt er under evaluering. Funnene er gjort på rundt 1.100 meters dyp.

- Siden vi bare har boret noen få brønner i et stort lisensiert område, som totalt dekker om lag 8.500 kvadratkilometer, krever det mer arbeid før lisenspartnerne kan vurdere en optimal utbyggingsløsning, legger Dodson til.

De tre funnene ligger i Flemish Pass-bassenget rundt 500 kilometer øst for Newfoundland i Canada. Statoil er operator for Bay du Nord og har en eierandel på 65 prosent. De øvrige 35 prosent eies av kanadiske Husky Energy. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere