RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljegiganter sammen om raffineriøkning

Sist oppdatert:
Oljegigantene Saudi Aramco og Royal Dutch/Shell vil doble kapasiteten på sitt raffineri i Texas. Sjekk saken her
Oljeprisoppgangen har i stor grad vært styrt av problemer med å få nok raffinerikapasitet for produksjon av destillater som fyringsolje, diesel og bensin.

Men på bakgrunn av sterk oppgang i prisene for slike produkter har raffinerimarginene bedret seg, noe som gir oljeselskapene incentiver til å investere i økt raffinerikapasitet.

Nå undersøker et joint venture-selskap mellom Saudi Aramco, det saudiarabiske oljeselskapet og europeiske Royal Dutch/Shell, muligheten for å doble kapasiteten ved sitt raffineri ved Port Arthur, Texas.

I dag har anlegget kapasitet til 275.000 fat per dag, mens det planlegges å øke denne til 600.000 fat per dag, melder Bloomberg som siterer kilder i samarbeidsselskapet.

Blir det noe av ekspansjonen vil dette gjøre Port Arthur til det største raffineriet i USA, og det vil være den største kapasitetsøkningen blant landets raffinerier på 25 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere