RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljehavn stengt under protester i Libya

Tripoli (NTB-Reuters-AFP): I fire dager har en av Libyas oljehavner vært stengt som følge av press fra demonstranter som krever arbeid.

Demonstrantene tvang seg sist lørdag inn på kontorene til havnevesenet i al-Zuweitina, 79 mil øst for hovedstaden Tripoli. Der krevde de at havnesjefen skulle slutte å arbeide og at all virksomhet skulle innstilles, opplyser Libyas viseoljeminister Omar Shakmak. Onsdag pågikk protestene fortsatt med om lag 120 demonstranter til stede.

- De vil at regjeringen gir dem jobber, og de tror at de kan presse regjeringen ved å stanse oljerelaterte selskaper, sier Shakmak.

Om lag 20 prosent av Libyas oljeeksport blir skipet ut fra oljehavnen i al-Zuweitina.

Libya har måttet håndtere en rekke protester utenfor raffinerier og andre oljeinstallasjoner. Aksjonene har vært en betydelig utfordring for landets nye regjering, som er sterkt avhengig av inntektene fra oljeeksporten.

Regjeringen i Libya sliter fortsatt med å få kontroll over det vidstrakte landet der våpen ble spredt utover til en rekke ulike militsgrupper i forbindelse med opprøret mot Muammar Gaddafi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere