RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljelagrene stiger videre

Sist oppdatert:
De amerikanske oljelagrene viste ny økning sist uke, men noe mindre enn ventet. Endringene ble klart overskygget av OPECs kuttvedtak i går
Det amerikanske energidepartementet melder om en økning i råoljelagrene på 1,5 millioner fat sist uke, og lagrene er nå på 280,8 millioner fat. American Petroleum Institute meldt på sin side en økning på 0,8 millioner fat til 282,9 millioner fat.

Det var ventet en økning på omkring 2 millioner fat, så tallene hadde ingen dempende effekt på oljeprisen i New York i går. Den gikk i taket som følge av oljekartellet OPEC overraskende beslutning om å kutte produksjonskvotene med 900.000 fat pr. dag fra 1. november.

De amerikanske lagrene av bensin viste en økning på 1,5 millioner fat ifølge DOE, mens API meldt en økning på 1,1 millioner fat. Bensinlagrene er nå på 196,8 millioner fat.

Det var ventet en økning på mellom 1 og 2 millioner fat ifølge estimater innhentet av CBS MarketWatch.

Destillatlagrene som også omfatter fyringsolje falt ifølge DOE med 0,1 millioner fat til 131,2, mens API meldte et fall på 0,3 millioner fat til 128,5 millioner.

Analytikerne ventet imidlertid en økning på mellom 2 og 3 millioner fat.

Prisen på WTI-olje for levering i november steg 1,11 dollar til 28,24 dollar pr. fat i går kveld, og prisen er nær uendret i elektronisk handel i morges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere