RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeloven kan bli utsatt

Sist oppdatert:
DNO og konsernsjef Helge Eide risikerer å vente på den nye oljeloven i Irak.
Offisielle talsmenn i Irak skal ha sagt til Dow Jones Newswire at det kan gå mot forsinkelser i forbindelse med å vedta den nye oljeloven. Det er oppstått uenigheter mellom de ulike forhandlerne for de forskjellige regionene.

Det skal spesielt være store forskjeller mellom representantene for de kurdiske selvstyremyndighetene og myndighetene i Bagdad. Uenighetene gjelder hovedsakelig produksjonsdelingsavtalene med utenlandske selskaper, og skal være såpass store at oljeloven kan bli utsatt i flere måneder.

Opprinnelige var det ventet at den nye oljeloven skulle presenteres for det irakiske parlamentet denne uken for en endelig godkjennelse.

Det springende punktet er hvordan utformingen av produksjonsdelingsavtalene skal gjennomføres i praksis. Samtidig er det ikke blitt noen enighet om hvordan de eksisterende avtalene de kurdiske selvstyremyndighetene har inngått skal håndteres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere