*Nettavisen* Nyheter.

Oljemarerittet kan snart være over

Foto: (Afp)

Selskapet BP har lyktes med å plassere en ny hette over den ødelagte oljebrønnen i Mexicogolfen.

14.07.10 07:17

Selskapet uttaler - ifølge BBC News - at de har klart å installere en ny oppsamlingshette over oljebrønnen. Håpet er at den nye hetten skal klare å stoppe lekkasjen ved å samle all oljen før den lekker ut i havet.

Til tross for de gode nyhetene så jubler ikke BP høylytt helt enda. Selskapet påpeker at hettesystemet aldri har vært utplassert på en slik dybde før - 1,6 kilometer under havoverflaten.

BP uttaler følgende: «Dens effektivitet og evne til å samle olje og gass kan ikke garanteres».

Måler trykket
Den gamle hetten klarte bare å samle opp halvparten av oljen som lakk ut, melder BBC News.

Så fort oppsamlingshetten er festet ordentlig til rørsystemet hvor lekkasjen har oppstått, vil BPs ingeniører måle trykket i brønnen. Hvis trykket øker nok, kan brønnen i teorien være tett. Det betyr i så fall at det verste oljeutslippet i USAs historie kan gå mot slutten.

Senest torsdag vil BP vite om den nye oppsamlingshetten er en suksess eller ei.

- Ikke forlat Gulfen
Presidentfrue Michelle Obama mottok de gode nyhetene da hun var på besøk i Florida. Hun oppfordrer turister til å ikke forlate Gulfkysten.

- Det er viktig for resten av landet å vite at disse stedene er like levende og like vakre som de alltid har vært, sa hun i Panama City, Florida, ifølge BBC News.

- Og folk her i Florida, og over hele Gulfkysten er fortsatt avhengig av besøkendes turistdollar for å få mat på bordene, samt betale sine boliglån, og sende sine barn til høyskolen, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.