RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeminister fornøyd med Statoil-salg

Sist oppdatert:
Thorild Widvey er fornøyd med statens nedsalg i Statoilaksjen. Nå vil hun at du også skal kjøpe aksjer. Les mer
I en pressemelding fra Olje- og energidepartementet, som eier statens aksjer i Statoil, kommenterer olje- og energiminister Thorhild Widvey statens nedsalg.

Staten solgte ut 100 millioner aksjer til kurs 106,1 kroner aksjen, noe som innbrakte 10,605 milliarder kroner til staten. Plasseringen ble gjennomført av meglerhuset Merrill Lynch og ble rettet mot norske og internasjonale institusjonelle investorer.

- Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen av dette aksjesalget, som har gitt en tilfredsstillende pris til staten. Dette salget legger grunnlaget for økt likviditet i Statoilaksjen. Staten eier etter dette 71,7 prosent av Statoil. Vi planlegger nå et aksjesalg til privatpersoner til samme pris som den de institusjonelle investorene betalte, sier Widvey i en kommentar.

Nå skal private investorer i Norge og EØS-området få anledning til å kjøpe inntil 17,65 millioner aksjer til kurs 106,1 kroner. Men det er spørs om det ikke er like greit å kjøpe aksjene over børs onsdag. Kursen er i skrivende stund 105,75 kroner aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere