*Nettavisen* Nyheter.

Oljemotstandere mener Ap er uansvarlig

Oslo (NTB): Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja mener det vil være et angrep på fiskeriene, miljøet og naturen dersom konsekvensutredningen Arbeiderpartiets programkomité ønsker, resulterer i oljevirksomhet.

- Åpning for oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mangler ansvarlighet. Her er unike og verdifulle naturverdier og det er ikke mulig med sameksistens mellom fiskeri og olje, sier Bjørn Kjensli, leder i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Folkeaksjonen mener Aps programkomité har oversett klare miljøfaglige tilrådninger fra Klima- og forurensingsdirektoratet, Direktoratet for naturforvaltning og Havforskningsinstituttet.

- Vi er dypt skuffet over at et så stort flertall i programkomiteen ikke lytter til tilrådningene fra de faglige etatene. Her har det vært innhentet kunnskap over mange år, og ekspertene fraråder fortsatt åpning, sier Kjensli.

Han håper at oljemotstanderne i Ap på landsmøtet i april stemmer mot programkomiteens forslag.

Folkeaksjonen skal lørdag over hele landet arrangere vardebrenning i protest mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.