RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljemygg med funn

Sist oppdatert:
Det lille norske oljeselskapet Norwegian Petroleum Group ASA har truffet med sin første letebrønn i den russiske Komi-republikken. Nå vil de ha penger til mer boring
Ifølge en melding fra selskapet antas funnet å kunne inneholde 3,2 millioner fat med utvinnbar olje.

Brønnen Vermund #1 er boret på en av selskapets to lisenser i den russiske Komi-republikken. Brønnen ble boret til planlagt dybde, og det ble ifølge selskapet påtruffet flere olje- og gassreservoarer, tildels i noe større tykkelse enn forventet.

- Det må også bemerkes at det nederst påtrufne reservoar med vesentlig tykkelse, synes å være identisk med det reservoaret som har gitt stor produksjon i det nærliggende og store Yarega-feltet – men med noe bedre oljekvalitet, skriver NPG.

Oljekvaliteten skal være på 22,4 grader API.

Funnet er av den lokale oljekommisjonen godkjent som et oljefelt, og anslaget på 3,2 millioner fat skal også være akseptert.

Arbeidet med å få i gang en produksjon fra brønnen er vanskeligere en antatt. Derfor kan det foreløpig ikke rapporteres noen produksjonsrate. NPG sliter med tilstopping av de oljeførende lagene på grunn av slam og undertrykk.

Letetreffen har gitt NPG blod på tann, og nå jobber selskapet med å reise kapital til ytterligere brønner.

- Vi har kontakt og diskusjoner med flere interesserte investors (vestlige), skriver styret i meldingen.

Selskapet ønsker primært å bore på Middle Sedolskoye-lisensen som neste prosjekt. Vermund #1 har oppfylt selskapets forpliktelser så langt på lisensen West Ukhtinskpye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere