RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljemyggen får friske penger

Sist oppdatert:
Det lille oljeselskapet Norwegian Petroleum Group har nå fått inn et norsk investeringsselskap til å finansiere den videre utviklingen av virksomheten i Russland
Norwegian Petroleum Group (NPG) sikrer seg gjennom avtalen midler til å fortsette letevirksomheten gjennom det deleide russiske oljeselskapet GeoTechnologica.

Det skjer etter at NPG valgte å ikke benytte en opsjon på å øke sin eierandel i GeoTechnologica før utløpet ved nyttår. Den nye kapitalen som sprøytes inn av et ikek navngitt norsk investeringsselskap er andre transje i finansieringsplanen som ble satt opp sammen med meglerhuset Pareto Securities i fjor vår. Da gikk det amerikanske investeringsfondet Libra inn med 1,5 millioner dollar.

NPEG og de øvrige eierne av GT vil sammen med investeringsselskap tilføre GT 3,5 millioner dollar til finansiering av boreprogrammet i Russland.

Kapitalen vil bli benyttet til å gjennomføre en rekke boringer på de to lisensene, samt også til eventuelt innkjøp av egen borerigg. Avtalen løper frem til 01.03.2006.

- Avtalen vil deretter bli avløst av en endelig finansieringsavtale, heter det i en melding.

GT har sin virksomhet i Uhkta i Russland. Selskapet har to lisenser på til sammen omkring 1.200 kvadratkilometer og har et godkjent boreprogram på 40 nye brønner. Det antas at det kan bores inntil 1.000 brønner på de to lisensene. Selskapets egen geologer antar at oljereservene i de to feltene er rundt 87 millioner fat olje.

I forbindelse med finansieringsavtalen vil det bli innkalt til ekstraordinær generalforsamling i NPG den 14. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere