RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen kan nå USAs atlanterhavskyst

Washington (NTB-AFP): Oljen fra utslippet i Mexicogolfen kan nå fram til USAs atlanterhavskyst i løpet av noen måneder.

Datasimuleringer gjort av National Center for Atmospheric Research i USA viser at havstrømmene kan frakte oljen ut av Mexicogolfen, ut i Atlanterhavet og opp østkysten av USA.

NCAR-forskeren Synte Peacock sier at mange har spurt om oljen kommer til å nå fram til Florida, men Peacock sier at det er sannsynlig at oljen når langt lenger, og at det fortsatt ikke er mulig å ha oversikt over konsekvensene.

Simuleringene viser at når oljen kommer inn i den såkalte loopen, havstrømmen som går rundt i Mexicogolfen og videre ut i Golfstrømmen og rundt sørspissen av Florida., vil det bare ta uker før strendene langs Floridas østkyst blir rammet.

Derfra vil den spre seg nordover til Cape Hatteras i North Carolina og så østover ut i Atlanterhavet.

Allerede er oljen bare få kilometer fra strendene ved Pensacola i den vestlige delen av Florida. Ifølge guvernør Charlie Crist er det ventet at strendene blir tilgriset i løpet av de neste par dagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere