RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen ned, børsen opp

Sist oppdatert:
Oslo Børs vaket rundt gårsdagens sluttnotering gjennom formiddagen, men tok seg kraftig opp mot slutten av børsdagen.

Hovedindeksen endte på 283,41, en oppgang på 0,30 prosent. Dermed kan børsen notere seg nok en rekord for kursutviklingen.

85 av de børsnoterte selskapene steg i kurs, mens 52 gikk ned.

Oljeprisen ned
Oljeprisene falt i dag til sitt laveste nivå på to uker, etter at gårsdagens amerikanske lagertall viste en høyere lagerbygging enn forventet. Likevel steg de to største oljeselskapene, Statoil og Hydro, med henholdsvis 0,75 og 1,01 prosent. Telenor steg 1,46 prosent.

Statoil meldte i dag at selskapet har solgt sin 50 prosents eierandel i petrokjemiselskapet Borealis. Kjøperne er International Petroleum Investment Company (IPIC) og OMV Aktiengesellschaft, som i dag eier de øvrige 50 prosentene av selskapet. Salget vil gi en bokføringsmessig gevinst på om lag 1,7 milliarder kroner, skriver Statoil i en børsmelding.

I Europa peker pilen i riktig retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike kan alle vise til oppganger.

Opp og ned
Scana Volda har i løpet av juni inngått avtaler om levering av gir og propellersystem til en verdi av rundt 90 millioner kroner. Dette dyttet aksjekursen opp 5,56 prosent i løpet av dagen.

Tandberg Television-aksjen har falt 1,81 prosent til 81,25 kroner. Konkurrenten Harmonic varslet at det kutter sine og venter et tap i andre kvartal. Harmonic trekker frem sviktende salg og forskyving av flere store prosjekter i kabelvirksomheten i USA som årsak til nedjusteringen, ifølge TDN Finans. DnB NOR Markets mener dette tyder på en økende kamp om markedsandelene, og anbefaler kjøp av Tandberg Television-aksjen.

Kværner-aksjen falt 2,80 prosent, mens Storebrand gikk ned 2,39 prosent. Onsdag kveld kom meldingen om at finske papirarbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner er enige om en avtale etter den siste tidens arbeidskonflikt. Norske Skogindustrier falt i dag 2,49 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere