RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen ned på avblåst orkanfare

Sist oppdatert:
Oljeprisen viser en fallende utvikling mandag etter at orkanfaren i Mexicogolfen falt bort over helgen.
Prisen på råolje har falt noe tilbake etter forrige ukes opptur. Tidlig mandag ettermiddag handles et fat nordsjøolje for levering i november på nivåer rundt 78,60 dollar fatet, som er ned 0,9 prosent sammenlignet med fredagens sluttkurser.

Det er bortfallet av orkanfaren i Mexicogolfen som er hovedårsaken til at oljeprisen har falt mandag. I forrige uke bestemt flere oljeselskaper i Mexicgolfen seg for å stenge ned oljeproduksjon og evakuere i forbindelse med et stormsenter som så ut til å kunne bli en trussel for plattformene i området.

Nå har imidlertid den nedstengte kapasiteten som utgjorde drøyt 800.000 fat per dag kommet tilbake i produksjon i området. Nervøsiteten rundt orkansesongen må imidlertid forventes å fortsette en stund til, i det sesongen nå er kommet omtrent halveis.

Det er blant annet flere urolige værområder som over de neste dagene kan utvikle seg til tropiske depresjoner.

Foruten orkansesongen så fortsetter det geopolitiske spenningsnivået å slå inn i oljeprisen. USA og Frankrikes rasling mot Irans atomprogram ble intensivert sist uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere