RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen stormer mot 80

Sist oppdatert:
Lave oljelagre og fare for orkaner sender oljeprisen mot nye rekorder.
Da gulvhandelen på råvarebørsen i New York stengte onsdag kveld var den tidligere rekorden på 78,77 dollar fatet slettet. I løpet av handelen ble oljen notert til 80,18 dollar på det høyeste. Prisene er nå hele 25 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Onsdag er dagen da de amerikanske myndighetene frigir sin lagerstatistikk for foregående uke. Denne statistikken viste at oljelagrene ligger langt lavere enn hva markedet hadde forutsett. Totalt falt oljelagrene med 7,01 millioner fat. Det er det største fallet så langt i år og mer enn dobbelt så mye som analytikerne hadde ventet.

Samtidig dukket en ny tropisk storm opp på skjermene til meteorologene. Stormen har allerede fått navnet Humberto og har blitt klassifisert som en orkan. Faren er at denne orkanen har retning mot Mexicogolfen og kan slå ut oljeproduksjonen og raffineriene. Det er ventet at Humberto vil nå kysten ved Texas-Louisiana senere torsdag, advarer National Hurricane Center.

Ved råvarebørsen i London koster et fat Nordsjøolje med levering i oktober 77,53 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere