RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen tar igjen det tapte

Sist oppdatert:
Terror i Hellas og kaldere værutsikter i USA bidrar til å sende oljeprisen opp fra gårsdagens stup.
Oljeprisen har fått et byks oppover etter gårsdagens dramatiske fall. Naturgasslagrene var fullere enn hva markedet hadde ventet og det bidro til å sende naturgassprisene ned 7 prosent. Oljeprisen fulgte etter med et fall på 4 prosent i den amerikanske handelen.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster fredag morgen 52,24 dollar. Det er en økning på 1,04 prosent sammenlignet med i går kveld.

Onsdag viste tall fra de amerikanske myndighetene at oljelagrene ble fullere i forrige uke. Det fikk også oljeprisen til å falle kraftig. Råoljekontraktene på råvarebørsen i New York har ikke vært lavere på 20 måneder.

Spekulasjon i oljekontraktene ved de ulike råvarebørsene har vært enorm den siste tiden. Forventninger om at den milde vinteren skal redusere etterspørselen etter fyringsolje og dermed etterspørselen etter råolje, gjør at prisen har blitt presset ned.

Det unormalt varme været i USA og Europa har sammen med de høye lagrene ført til at oljeprisen har falt med rundt 15 prosent siden nyttår.

Terror i Hellas og muligheter for at vinteren kan fort komme tilbake kan sende oljeprisen videre opp igjen. Den amerikanske ambassaden i Athen ble utsatt for et rakettangrep fredag morgen. Det er ikke meldt om skader på personell, og de materielle skadene er minimale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere