RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen under 60 dollar

Sist oppdatert:
En varm vinter i USA er nok til å sende oljeprisen under 60 dollar. Følg utviklingen her.
Oljeprisen faller tilbake og handles nå for under 60 dollar fatet. Normalt skal det slippes tall for hvordan forrige ukes oljelagre utviklet seg, men på grunn av gårsdagens offisielle sørgedag vil de ukentlige tallene fra det amerikanske energidepartementet først bli sluppet i morgen, torsdag.

Det varme været i USA bidrar til spekulasjoner knyttet til redusert etterspørsel etter fyringsprodukter og dermed også at lagrene fylles igjen opp. Metrologene venter at den milde vinteren vil holde seg ut denne uken. Temperaturene ligger godt over det som er normalt for årstiden.

Analytikerne venter at oljeprisen vil stabilisere seg i år etter at voldsomme orkaner har medført to urolige år. Den geopolitiske vil derimot fortsatt sette sitt preg på oljeprisen.

Iran kan fort komme på dagsordenen igjen for oljemarkedet. Søkelyset kan settes på det oljerike landet etter at Irans oljeminister i forrige uke sa at verdens fjerde største råoljeprodusent vil ta i bruk alle midler for å forsvare seg. Oljeeksporten har igjen blitt brukt som en trussel fra offisielt hold.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 59,97 dollar ved råvarebørsen i London.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere