RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen under 60 dollar

Sist oppdatert:
Irans velvilje sender oljeprisen under 60 dollar fatet. Følg utviklingen her.
Oljeprisen har i løpet av helgen falt til under 60 dollar fatet. Det er igjen uttalelser fra den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad som reduserer den politiske risikopremien i oljemarkedet.

Iran er, ifølge Ahmadinejad, villige til å innlede diskusjoner om landets omstridte atomprogram. Dermed virker trusselen fra verdens fjerde største oljeprodusent om kutte i produksjonen mer fjern.

Kravet fra Iran er at USA slutter å true landet med sanksjoner og andre handlinger. FNs sikkerhetsråds frist til Iran om å stoppe anrikingen av uran gikk ut 31. august, men det oljerike landet har ikke klart å etterkomme dette kravet. Likevel har ikke reaksjonene fra Vesten kommet.

EU og Iran innledet samtaler tidligere i høst som ble betegnet som oppløftende og konstruktive og etter dette har også USA løsnet litt på de skarpe tonen mot Teheran.

- Iran må inngå et kompromiss i forbindelse med denne saken, sier sjefstrateg med ansvar for råvarer Tetsu ved Emori Mitsui Bussan til Bloomberg News og fortsetter med at Iran vil ikke kutte i tilbudet av olje siden de trenger inntektene.

Et fat nordsjøolje med levering i november koster i morgentimene mandag 59,90 dollar ved råvarebørsen i London, og er dermed på de laveste på mer enn seks måneder.

Følg oljeprisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere